Vintage projectauto’s – oude auto’s repareren als hobby!

Vintage projectauto’s zijn oude auto’s die mensen kopen om te gebruiken in hun autoreparatiehobby. Meestal hebben we het dan over auto’s uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Auto’s van voor de jaren vijftig zijn zeer moeilijk te vinden. Hun onderdelen gingen veel gemakkelijker kapot dan auto-onderdelen van latere decennia. Om deze reden zijn er nauwelijks van die onderdelen te vinden. En daarom zijn auto’s die veel ouder zijn dan de jaren vijftig bijna uitgestorven. Soms zullen mensen auto’s uit de jaren tachtig en negentig ook ‘vintage’ noemen. Of deze auto’s vintage zijn of niet, is aan jou om te beslissen. Het belangrijkste is dat deze auto’s heel goed kunnen worden gebruikt voor een autoreparatiehobby.

Vintage projectauto’s te koop

Wanneer u een ‘projectauto’ zoekt, zoekt u een automobiel die incompleet is. Met andere woorden, er ontbreken cruciale onderdelen die ervoor zorgen dat de auto niet rijdt. In sommige gevallen rijdt de auto wel, maar mist hij andere elementaire onderdelen zoals een stuur of een console. Het mooie van projectauto’s met ontbrekende onderdelen, is dat ze veel minder kosten dan wanneer je een complete oldtimer zou hebben gekocht. Wanneer u een oldtimer zonder motor koopt en u vindt, koopt en plaatst de juiste motor voor deze auto, zijn uw totale kosten lager dan wanneer u dezelfde auto koopt met de werkende motor er al in.

Dit maakt het repareren van vintage auto’s zo’n geweldige hobby. Je kunt veel voldoening halen uit het verzamelen van alle auto-onderdelen en deze vervolgens weer in elkaar te zetten om tot een rijdbare auto te komen. Het is de moeite waard om met de auto een rondje te rijden. Maar veel mensen verkopen hun werkende oldtimer ook met winst. Je kunt dus niet alleen veel plezier beleven aan deze hobby, je kunt er ook wat extra geld mee verdienen.

In sommige gevallen genieten mensen zoveel van vintage autoreparatie dat de hele hobby gewoon volledig uit de hand loopt en ze er een echt bedrijf van maken. Als u een autoliefhebber bent en op zoek bent naar een opening in de markt, kunt u overwegen dit als hobby op te nemen. Het mooie is dat u niet zomaar een autogarage bent die moderne auto’s onderhoudt. Je zult iets exotisch creëren en je zult je eigen deadlines gehoorzamen en die van niemand anders. De vraag naar deze vintage muscle cars is immers zo groot… autoliefhebbers uit het hele land komen naar je toe met ingevulde cheques in de hand!


Bron: Jason Cromwell