Wat je moet weten voordat je aan een bonsaihobby begint

Bonsai kweken is erg populair, en zoals bij elke populaire hobby bestaat er veel misvatting over het kweken van bonsai. Van veel mensen is bekend dat ze afzien van het nemen van Bonsai, denkend dat het erg moeilijk zal zijn om dit te bereiken, maar dit is niet echt een goede reden om deze activiteit niet op te nemen, omdat er altijd een startpakket is, zoals de beginner Bonsai bomen om mee te beginnen. Hoewel dit idee van een enorme leercurve bij het begin een paar voordelen heeft, is het kweken van bonsai in feite een leuke en ontspannende activiteit en de meeste mensen, wanneer ze deze activiteit gaan uitproberen, zullen er snel aan verslaafd raken en in veel gevallen zelfs geobsedeerd door het.

Beginnen met de hobby met een beginnersbonsaiboom

Nu, als je een van die beginners bent met angsten en twijfels over het kweken van bonsai, kun je heel eenvoudig de beste beginner Bonsai-boom selecteren, zodat de hele ervaring er een is van leren en niet een waarin je meer hebt afgekauwd dan je aankan . Wat belangrijk is als je begint, is om te onthouden dat je je niet echt zorgen hoeft te maken over de specifieke boomsoort die je kweekt, aangezien het kweken van bonsai een kunstvorm is. Het is door het leerproces van deze kunst dat je fouten maakt, ervan leert en beter en wijzer wordt naarmate je verder komt in het proces.

Om direct aan je hobby te beginnen, moet je een paar essentiële criteria overwegen met betrekking tot het goed kweken van bonsai, en deze kunnen zaken omvatten als de kosten, de tijd die eraan wordt besteed en de moeite bij het kiezen van de juiste bonsaiboom. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om gewoon op internet te gaan en veel bonsaibomen te vinden die worden verkocht, maar veel van wat wordt verkocht, is niet bevredigend en geeft daarmee aan dat je als beginner het beste een kwekerij kunt uitproberen of een tuincentrum met een goede reputatie zodat u aan een gezonde boom kunt komen.

De volgende stap is natuurlijk bepalen wat voor jou de meest ideale boom is om bonsai te gaan kweken. Er is genoeg om uit te kiezen, maar als beginner zou de beste keuze een Japanse esdoorn of een jeneverbesboom zijn, die prachtig zijn om naar te kijken en niet moeilijk te beheren voor zover het training betreft. Dit geeft je de ideale gemoedstoestand, omdat je zult genieten van het kijken naar de schoonheid van je werk terwijl je een leercurve volgt die niet te steil is.

U zult dan moeten begrijpen dat in deze hobby het kweken van bonsai ook vereist dat u uw boom onderhoudt door de methode van snoeien en dat u uw boom in de juiste stijl moet vormen. Als je om te beginnen een goede, gezonde boom hebt, kun je problemen voorkomen, en door te leren hoe je de plant water geeft, de grond die hij nodig heeft, meststoffen en verpotten, krijg je een boom die zal gedijen als je plant. Bonsai boom leerervaring gaat door. Het kennen van de basisprincipes van het kweken van een plant is wat je moet beheersen en in gedachten moet houden, omdat dit je zal helpen je bonsais gezond te houden en je in staat te stellen van je hobby te genieten.

Een laatste tip is dat u niet voor de juiste tijd aan de wortel van uw boom moet beginnen en dat u eerst moet beginnen met de kruin of de top van de boom en naar beneden moet werken naar de wortel toe. Verwijder nooit meer dan een derde van het gebladerte van de boom op een bepaald moment, dit is een veelgemaakte fout, maar met de tijd die u aan het leren besteedt, zult u bedrevener worden in de juiste technieken en in staat zijn om de beste manieren te vinden om de groei te verbeteren bonsai.

Conclusie – Genieten van de vruchten van de nieuwe Hobby.

Hoewel het een moeilijke hobby lijkt om te onderhouden, is het echt een kwestie van een paar uur per week van je tijd besteden om de basis te leren. Als je erin geslaagd bent om in het ritme te komen, wordt al het andere veel gemakkelijker en zelfs leuker. Door de essentiële stappen te leren en niet te haasten, wordt uw bonsai-hobby elke cent en tijd die u aan uw bomen besteedt waard.

Een paar boeken of video’s over het kweken van bonsai zullen u niet alleen helpen, maar zullen u ook een gids geven over de juiste manieren om het kweken van uw bomen uit te voeren. Elke kleine tijd die aan het leren wordt besteed, betekent dat er in de loop van de tijd meer vaardigheden worden opgedaan en dat u een beter begrip krijgt van het kweken van bonsai en dat uw vermogen om de kunst verder te waarderen en van alle inspanningen te genieten zal toenemen.


Bron: Luvi Marie Corcuera