Schoonheid van de natuur

Wat is natuur? Wetenschap wil de natuur begrijpen. Daarom is het belangrijk hoe het woord natuur wordt gedefinieerd: de natuur is alles wat niet door de mens is gemaakt. Dus de definitie van natuur sluit alle dingen uit die door de mensheid zijn geïntroduceerd. Al die menselijke ontwikkelingen worden samengevat als cultuur.

De natuur verandert voortdurend van seizoen tot seizoen, van minuut tot minuut. Als de zee ’s ochtends helderblauw was, is het tegen de middag een smaragdgroene tint geworden. De kleur van de lucht blijft gedurende de dag veranderen, van lichtroze bij zonsopgang tot oogverblindend blauw halverwege de ochtend en fel oranje bij zonsondergang en paars bij schemering. De natuur weerspiegelt onze stemmingen. Als de zon schijnt, voelen we ons gelukkig en hoopvol.

We hebben allemaal geleerd dat de natuur de beste vriend van de mens is. De zonsondergang en zonsopgang, het gezang van vogels, hun avondbijeenkomsten, de bries die bomen deinen en de wind die je geest wegblazen … het is allemaal goddelijke natuur en schoonheid. De natuur is overal en niet alleen in resorts, parken, bossen en bergen. Het is zelfs in de steden. Hoe vaak per dag komen we plaatsen tegen met tuinen, bomen of zelfs planten en hoe vaak merken we ze op en genieten we van hun sereniteit? Soms hebben zelfs onze huizen tuinen. Te midden van ons drukke, hectische, stressvolle leven, denken we niet aan iets anders dan plichten en weinig prioriteiten. We besteden al onze vrije tijd aan tv kijken of spelen op internet. Als we een deel van deze tijd zouden besteden aan het onderhouden van tuinen of wandelen in het park, zouden we het veel meer ontspannend, zo niet vermakelijk vinden dan wat dan ook. De natuur is sereen, mooi, lieflijk, uniek en een geschenk voor ieder van ons. Het ervaren ervan zou een deel van ons leven moeten zijn.

Tijd doorbrengen in de natuur kan ervoor zorgen dat je je beter voelt, is intuïtief. We voelen allemaal dat dit waar is, en velen van ons hebben anekdotes van onszelf of van vrienden en familie die dat idee ondersteunen. mensen die aan stress, ziekte of een trauma hebben geleden, kunnen tijd vrij contemplatief doorbrengen in tuinen of naar de bergen worden gebracht of het bos genezen. Maar de natuur is niet alleen wildernis. De voordelen van de natuur zijn ook te vinden in de parken en groene ruimten van onze gemeenschappen. De natuur is goed voor onze gezondheidsvoordelen.

Het welzijn van de mens hangt af van de voordelen die de natuur gratis biedt, elke dag en overal. De mens is afhankelijk van ecosystemen zoals bossen en koraalriffen voor schoon water, vruchtbare bodems, voedsel, brandstof, bescherming tegen stormen, mineralen en beheersing van overstromingen.


Bron: Amandeep Saini