Golf – De perfecte hobby

Het bestaat al honderden jaren, en een tijdje was het de Provence van de elite en rijken. Als je veel golffilms hebt gezien, weet je dat vrouwen tot het midden van de vorige eeuw niet eens mochten caddyen. En hoewel het nog steeds een beetje prijzig is om veel golf te spelen, is het niet bepaald onbetaalbaar meer. Het is geen wonder dat steeds meer mensen de sport oppakken als iets meer dan een competitief uitstapje. Golf is zo leuk dat het ook een van de meer populaire hobby’s wordt.

Als je aan het woord hobby denkt, denk je misschien aan binnenshuis tijdverdrijf als postzegels verzamelen of breien. Anderen zullen schilderen of naar muziek luisteren. Maar dat betekent niet dat wandelen helemaal geen hobby is. In feite zijn er nogal wat hobby’s waarbij je wat serieuze spiermassa moet gebruiken. En hoewel je golf waarschijnlijk niet als een inspannende activiteit beschouwt, zal het de eerste paar ronden een serieuze uitdaging zijn voor een serieuze bankaardappel.

Een van de redenen waarom golf een grote aantrekkingskracht kan hebben, is de setting. Prachtige landschappen, het groenste gras dat perfect is gesnoeid, bomen en water – het is een natuurwandeling met een klein wit balletje erin. Je hoeft niet jong of in topvorm te zijn, en je hoeft niet bijzonder competitief te zijn omdat je Je speelt alleen echt tegen de baan en jezelf, maar als dat is wat het voor je doet, meer kracht voor je.

Golf is ook een geweldige oefening. Bind een grote rugzak vol metaal vast, sleep het een paar kilometer rond en je zou een geweldige training hebben. Het leuke van golf is dat het pak en het staal een doel hebben terwijl je het met ze op je rug uitloopt. Als je een paar rondes per week kunt spelen, zou je ongeveer tien mijl lopen met het extra gewicht en onderweg al je andere spiergroepen buigen en strekken. Afhankelijk van hoe goed je speelt, kan dat veel extra buigen en draaien zijn.

Golf vereist bukken, draaien, kleine spierprecisie en grote spiergroepkracht. Buiten het zwemmen is het een beetje moeilijk om een ​​completere cyclus van lichaamsfuncties te krijgen, aangezien je een rondje golf kunt spelen. En de bezienswaardigheden en geluiden zijn zeker daar met bijna al het andere dat daadwerkelijk activiteit vereist. Het is een beetje moeilijk om te genieten van de manier waarop een berg eruitziet als je er voor altijd aan vasthangt.

Al met al heeft golf de perfecte balans tussen fysieke activiteit en esthetische kwaliteit. Je zult heinde en verre zoeken om een ​​enkele hobby te vinden die meer te bieden heeft in een enkel pakket. En hoewel het meer kost om de wandeling te maken, heb je misschien toch gewoon het geld op hamburgers geblazen. Investeer een beetje in je gezondheid en geluk en probeer het goede oude spel eens.


Bron: Bruce Wagner