Eetruimtes – Toiletten in de Verenigde Staten 

De grootte van uw toilet hangt af van de capaciteit van uw restaurant. Onder de autoriteiten vind je twee heel verschillende stromingen over de plaatsing van toiletten. De ene groep vindt dat ze zich bij de ingang moeten bevinden, zodat het gezelschap zich kan opfrissen voor het diner; de ander vindt dat ze onopvallend achter de eethoek moeten worden geplaatst. Wat jij wil. Realistisch gezien zijn toiletlocaties hoogstwaarschijnlijk een functie van precies waar uw sanitaire leidingen zijn, en deze bevinden zich over het algemeen in de buurt van de bar en/of keuken.

Minimale vereisten voor toiletruimtes op basis van het aantal bedrijven dat zich tegelijkertijd in uw restaurant bevindt, worden uiteengezet in stadsverordeningen. De behoeften beschrijven het aantal waterclosetten (de algemene wettelijke naam voor toiletten in kraampjes), urinoirs voor herentoiletten en toiletten (wastafels) voor het wassen van de handen. In het westen van de Verenigde Staten zijn de meeste lokale of staatscodes gebaseerd op de Uniform Plumbing Code (UPC); in het oosten van de Verenigde Staten is de kans veel groter dat ze afhankelijk worden van de International Plumbing Code (IPC); en er is ook een nationale norm voor sanitair. Een bestaande lijst met codes die door de staat zijn aangenomen, zou kunnen worden gevonden over de website van de American Restroom Association (www.americanrestroom.org). Voor het kleine bedrijf, met maximaal 50 zitplaatsen, kan een oppervlakte van 35 tot 40 vierkante meter het absolute minimum zijn voor een toilet en een wastafel.

Lawson is van mening dat een faciliteit met maar liefst 70 zitplaatsen 75 tot 80 vierkante voet toiletruimte zou moeten bieden. Hij is ook van mening dat hoe luxer het restaurant (hoe hoger het onderzoeksgemiddelde), hoe ruimer de toiletten zouden moeten zijn – bijvoorbeeld één urinoir voor elke 15 gasten. Het voortdurende debat in veel rechtsgebieden omvat een grillige naam die een echt reële zorg logenstraft. “Potty parity” is zeker een antwoord op de frequente klachten van vrouwen dat het aantal toiletten voor vrouwelijk gezelschap bijna nooit voldoende is, vooral in drukke, grote gelegenheden.

Hoewel het waar is dat dames veel meer tijd in het toilet investeren dan mannen en anticiperen op voldoende ruimte voor een beetje privacy, noemen voorstanders van de IPC – die voor sommige situaties minder armaturen vereist dan de UPC – het potje pariteitsconcept “modieus” en zeggen dat hun code afhankelijk is van onderzoek. Twee extra wettelijke vereisten gelden voor de toiletruimte. Een daarvan is dat in de meeste steden, plaatsen waar alcoholische dranken worden geschonken, gescheiden toiletten voor mannen en vrouwen moeten hebben; meestal zijn geen unisex-toiletten toegestaan ​​waar de alcoholinkomsten meer dan 30 procent van de totale inkomsten bedragen.

De andere, die we later in meer detail zullen bespreken, is misschien de Americans with Disabilities Act van 1990, die toegankelijkheidsmaatregelen en ruimtebehoeften oplegt om bedrijven met fysieke beperkingen te huisvesten.

Het is raadzaam om aparte toiletvoorzieningen te hebben voor personeel en klanten; dit is echter niet vaak mogelijk. We hebben vastgesteld dat de meeste restaurants met aparte personeelstoiletten een unisex-faciliteit van 30 tot 40 vierkante meter bieden, met 1 toilet en 1 wastafel.


Bron: Franco Zinzi