Strandvakantie reizen

Strandvakanties kunnen erg goedkoop of extreem duur zijn, afhankelijk van wanneer je gaat, waar je heen gaat en het niveau van luxe waarvoor je bereid bent te betalen.

Laten we het eerst hebben over het ‘wanneer’. Vakanties naar populaire strandvakantiebestemmingen tijdens het toeristenseizoen zullen gewoon duurder zijn dan dezelfde reis tijdens het laagseizoen. Prijzen voor alles (hotels, eten, tickets, etc.) van november tot mei op populaire strandvakantielocaties gaan meer kosten. Er zijn natuurlijk manieren om voor minder te gaan, maar goedkoop reizen betekent dat je de luxe moet vergeten en voor jezelf moet zorgen.

Maar zelfs tijdens het toeristenseizoen variëren de prijzen. Op vrijdag, zaterdag en zondag is alles duurder dan op andere dagen van de week.

Laten we het nu hebben over het ‘waar’. Niet alle strandvakantiebestemmingen zijn even wenselijk. Sommige gebieden zijn geschikt voor het feestpubliek, terwijl andere zich richten op familieplezier. Sommigen proberen alle onvoorziene omstandigheden te dekken. Maar een reis naar Acapulco kost bijvoorbeeld minder dan een reis naar Cancun. Uitstapjes naar alle stranden in Florida kosten ook niet hetzelfde.

Nu, over het niveau van luxe: dit is een punt waarop u de meeste controle heeft over de kosten van uw strandvakantie. Als je het nodig vindt om helemaal eerste klas te gaan, zul je ervoor betalen. Als u daarentegen zo veel mogelijk wilt besparen, zoek dan naar huurwoningen in plaats van kamers te boeken in grote hotels direct aan het strand. Bekijk hotelprijzen die wat verder landinwaarts liggen.

En vermijd de toeristenvallen. Veel restaurants en winkels richten zich vooral op vakantiegangers. De lokale bevolking betaalt die prijzen niet. Vind de plaatsen waar de lokale bevolking winkelt en waar de lokale bevolking uit eten gaat. U kunt veel geld besparen.

Dank je,


Bron: Monty Keeler