Brabantse nachten

Brabantse nachten

De brabantse nachten zijn lang zingt Guus Meeuwis. Tijd om uit te vinden of dat ook daadwerkelijk zo is. Wat is er ‘s nachts zoal te doen in Brabant? Zijn het de restaurants die je door hun warme ambiance uitnodigen om langer te blijven? Zijn het de sfeervolle straten in de gezellige kroegjes of zijn het de gastvrije Brabanders zelf met hun zachte G? Als in een ballonvaart nemen wij je mee over het Brabantse land om je te laten zien waarom Brabant zo de moeite waard is om een keer te bezoeken.

Groots met een zachte G

Mocht je overigens een echte ballonvaart over het Brabantse land willen meemaken,dan kun je dit boeken bij ballonvaren tilburg via ballonvaartmaken.com. Maar wat is er nog meer te doen?  In 2023 zet Guus Meeuwis de traditie van zijn Groots met een zachte G concerten voort. Ook dit jaar weer in het Philips Stadion in Eindhoven. Tickets hiervoor kun je via de bekende ticket kantoren bestellen. De concerten vinden plaats in juni.

Brabantse biertjes

Brabant staat bekend om zijn speciaal bieren. Jarenlang had Eindhoven geen eigen brouwerij meer in de stad maar in 2013 openden Erwin van Moll en Jaap Hermans met veel succes hun brouwerij en een brewpub. Ze verkopen hun eigen  bier brouwsels op de tap in de pub. De namen van hun bieren vallen op, Langharig Tuig en Eindbaas zijn slechts twee van de gekke namen. Het aanbod van Van Moll verandert regelmatig dus er is altijd wat nieuws te proeven. Ze organiseren regelmatig events en tap-takeovers in de brewpub. Ook hebben ze een jaarlijks bierfeest.  Adres: Keizersgracht 16A, Eindhoven.

Stand up comedy

Heb je zin om onbedaarlijk hard te lachen? Voor een hilarische avond moet je bij Comedy Club Holy Moly in Breda zijn. Je kunt de avond combineren met een diner in het restaurant. Bij Holy Moly vind je zowel de grote als de beginnende comedians. Het blijft altijd een verrassing wie je aantreft op het podium. Er worden ook improvisatie shows georganiseerd waarbij bonte groep comedians aan de hand van jouw input de grappigste sketches en liedjes improviseren. Adres: Torenstraat 17, Breda.